Offshorekursus
3 døgn på havet langt fra land.

Pris 8995,-

Ingen prøve til dette kursus

Professionelle instruktører (2stk.)

Båd: Dufour 425 GL sejlbåd

Højt fagligt niveau

En fantastiks oplevelse

Uundværlig erfaring inden eventuel langtur

Sikkerhed til søs

Vi forventer deltagere med lidt eller nogen erfaring.

Tilmeld

Offshorekursus
3 døgn på havet langt fra land.

Det lærer du på kurset:

Og meget mere

Sejladsplanlægning

Navigation efter fyr og lanterner

Korrekt brug af instrumenter

Brug af satellit kommunikation

Sikkerhedsudstyr & Procedurer

Livet ombord, Søsyge, vagtplaner etc.

Besværlig madlavning

Tilmeld

 

OFFSHOREKURSUS I SEJLBÅD

Om Offshore sejlads

Mange sejlere er i gang med at planlægge deres første langtur og endnu flere drømmer om det. Men kun få har oplevet, hvordan det er at krydse et stort ocean.
Man sælger huset, kvitter jobbet og melder børnene ud af skolen og håber på at oplevelserne på det blå ocean svarer til drømmene og at søsyge, klaustrofobi eller bådens konstante bevægelser og lyde ikke gør sejladsen til en pine.
Med vores kursus i offshore sejlads kan du opleve og lære om oceansejlads, inden du selv kaster sig ud i det. Det vil give dig uvurderligt input til din egen forberedelse, og tryghed inden du selv står med ansvaret som skipper.
På et oceankryds er de første 2 døgn specielle. Alle skal ind i rytmen med vagtplaner og bådens konstante lyde og bevægelser. På 3. dagen indfinder roen sig. Det er nu muligt sove på sin frivagt og eventuel søsyge er væk. Man er frisk og kan nyde turen. Herefter er det meget af det samme. Derfor er vores offshore kursus på netop 3. døgn, så du oplever at kommer igennem den indledende træthed og finde dine søben

Rammerne

Vi sejler 3 døgn i træk. Ruten lægges efter vejrforholdene, men prøver at komme ud i Skagerrak eller Østersøen. Vi sejler fra en havn i Københavnsområdet og slutter samme sted som vi starter.
Vi sejler i S/Y Papaya – en Dufour 425 GL sejlbåd, der er en rummelig turbåd med alt udstyr indenfor sikkerhed og komfort.
Vi deles om alle opgaver ombord – rorvagt, navigation, madlavning, opvask, rengøring, mv.
Der er plads til 4 kursister pr. kursus, der sover i 2 dobbeltkahytter med stofskillevægge mellem de to køjer. Vagtplanen betyder, at de der deler kahyt, som regel sover på skift. Der er to skippere ombord, der deler den sidste kahyt.
Kurset er med fuld forplejning med mad og drikker ombord, men alle deltager i madlavningen. Vi drikker ikke alkohol når vi er på havet, men der er champagne til alle, når vi er tilbage i havn.
Inden kurset udsendes pakkeliste til deltagerne og deltagerne ringes op af instruktøren for at gennemgå kurset med den enkelte deltager.
Som al oceansejlads er vi afhængig af vejret og vi sejler ikke ud i dårligt vejr. Vi aflyser derfor i tilfælde af dårligt vejr. Det kan ske op til dagen før kursusstart.
Hvis kurset må afbrydes eller afkortes på grund af uvarslet hårdt vejr, defekt på båden eller sygdom hos besætningen tilbydes et kompensationskursus. Kursusafgiften tilbagebetales ikke.
Hvis det er nødvendigt at en kursusdeltager afbryder sit kursus, sættes deltageren i land i havn valgt af skipper og sørger selv for hjemtransport. Kursusafgiften tilbagebetales ikke.

Det lærer du på kurset

Efter kurset vil du have praktisk erfaring med offshore sejlads. Du kommer til at lære/opleve:

  • Sejlads langt fra land hvor det eneste du kan se, er bølger, bølger og bølger
  • Livet ombord på en båd på havet med søsyge, vagtplaner, besværlig madlavning, det fælles ansvar for stemningen ombord og det at sove ombord på sine 4 timer lange frivagter
  • Sejladsplanlægning ud fra vejrmeldinger
  • Navigation med søkortplotter, AIS og radar
  • Brug af instrumenter som plotter, AIS og radar
  • Brug af satellitkommunikation til e-mail, sms, tale og download af vejrmeldinger
  • Sikkerhedsudstyr og sikkerhedsprocedurer for offshore sejlads og dagligt sikkerhedstjek af båden

Forudsætninger

Du får mest ud af kurset, hvis du som minimum har lidt erfaring med sejlads i sejlbåd.

Pris

Kursuspris: 8995 kr. per deltager.

Kursus aflyses, hvis det blæser mere end 10 m/s.
I tilfælde af vindstille gennemføres kurset, men alle får mulighed for at deltage i et nyt kursus uden ekstra betaling.