Offshore sejlads

 

72 timer på havet med erfaren skipper

Prøv offshoresejlads – Advarsel: Stærkt vanedannende!

Find ud af om langturssejlads er noget for dig, inden du investerer en masse tid og penge

Offshore sejlads i trygge rammer med to erfarne instruktører

Offshoresejlads – eller sejlads over flere døgn

Mange sejlere er i gang med at planlægge deres første langtur og endnu flere drømmer om det. Men kun få har oplevet, hvordan det er at krydse et stort ocean.

Du sælger huset, kvitter jobbet og melder børnene ud af skolen og håber på at oplevelserne på det blå ocean svarer til drømmene og at søsyge, klaustrofobi eller bådens konstante bevægelser og lyde ikke gør sejladsen til en pine.

Med vores kursus i offshore sejlads kan du opleve og lære om oceansejlads, inden du selv kaster sig ud i det. Det vil give dig uvurderligt input til din egen forberedelse, og tryghed inden du selv står med ansvaret som skipper.

På et oceankryds er de første 2 døgn specielle. Alle skal ind i rytmen med vagtplaner og bådens konstante lyde og bevægelser. På 3. dagen indfinder roen sig. Det er nu muligt sove på sin frivagt og eventuel søsyge er væk. Man er frisk og kan nyde turen. Herefter er det meget af det samme. Derfor er vores offshore kursus på netop 3. døgn, så du oplever at komme igennem den indledende træthed og finde dine søben.

Kursus i offshore sejlads hos Watergames

Vi sejler 3 døgn i træk. Ruten lægges efter vejrforholdene, men prøver at komme ud i Skagerrak eller Østersøen. Vi sejler fra en havn i Københavnsområdet og slutter samme sted som vi starter.

Vi sejler i en Dufour 425 GL sejlbåd, der er en rummelig turbåd med alt udstyr indenfor sikkerhed og komfort.

Det lærer du på kurset

Efter kurset vil du have praktisk erfaring med offshore sejlads. Du kommer til at lære/opleve:

 • Sejlads langt fra land hvor det eneste du kan se, er bølger, bølger og bølger
 • Livet ombord på en båd på havet med søsyge, vagtplaner, besværlig madlavning, det fælles ansvar for stemningen ombord og det at sove ombord på sine 4 timer lange frivagter
 • Sejladsplanlægning ud fra vejrmeldinger
 • Navigation med søkortplotter, AIS og radar
 • Brug af satellitkommunikation til e-mail, sms, tale og download af vejrmeldinger
 • Sikkerhedsudstyr og sikkerhedsprocedurer for offshore sejlads og dagligt sikkerhedstjek af båden

Efter kurset vil du vide, om du er en af de mange, der er vilde med at sejle langt, og derfra er verden åben.

Alt du skal vide om kurset

Har du andre spørgsmål så kontakt os.

Forudsætninger og forberedelse
 • Der er ingen særlige forudsætninger for kurset, men det er for fordel, hvis du har lidt sejlerfaring.
 • Du skal være indstillet på, at du kan risikere at blive kold, våd, træt, sulten og søsyg undervejs. Men det er en del af offshoresejlads, og vi skal nok passe godt på dig.
Kost og logi
 • Der er plads til 4 kursister pr. kursus, der sover i 2 dobbeltkahytter med stofskillevægge mellem de to køjer. Vagtplanen betyder, at de der deler kahyt, som regel sover på skift. De to instruktører deler den sidste kahyt.
 • Kurset er med fuld forplejning med mad og drikke ombord, men alle deltager i madlavningen. Vi drikker ikke alkohol, når vi er på havet, men der er champagne til alle, når vi er tilbage i havn.
 • Vi deles om alle opgaver ombord – rorvagt, navigation, madlavning, opvask, rengøring, mv.
 • Inden kurset udsendes pakkeliste til deltagerne og deltagerne ringes op af instruktøren for at gennemgå kurset med den enkelte deltager.
Det praktiske
 • Kurset starter og slutter i Vedbæk Havn.
 • Som al oceansejlads er vi afhængig af vejret og vi sejler ikke ud i dårligt vejr. Vi aflyser derfor i tilfælde af dårligt vejr. Det kan ske op til dagen før kursusstart.
 • Hvis kurset må afbrydes eller afkortes på grund af uvarslet hårdt vejr, defekt på båden eller sygdom hos besætningen tilbydes et kompensationskursus. Kursusafgiften tilbagebetales ikke.
 • Hvis det er nødvendigt for en kursusdeltager at afbryde sit kursus, sættes deltageren i land i havn valgt af skipper og sørger selv for hjemtransport. Kursusafgiften tilbagebetales ikke.
 • Kurset kan også tages som privatkursus for en lukket gruppe. Kontakt os for at høre om mulighederne.

Kommende kurser i offshore sejlads

Se alle kurser
Kommende kurser i offshore sejlads 8.995 DKK / person Book nu
Skriv til os

Ring til os