Watergames sejlerskole undervisning i speedbådskørekort

Speedbådskørekort

Speedbådsbevis / Speedbådscertifikat

Undervisning og prøve – En dag

Undervisning i speedbådskørekort

Giver dig ret til at sejle både op til 15 meter i længden

Undervisning i speedbådscertifikat

En dags kursus inkl. undervisning og prøve

Undervisning i speedbådsbevis

Nye kompetencer og en dejlig dag på vandet

Speedbådskørekort

Speedbådsbevis / Speedbådscertifikat

Dansk lovgivning kræver, at føreren af en speedbåd eller en større hurtiggående motorbåd skal have et speedbådskørekort. Kravet gælder for alle motorbåde under 4 meter, der kan plane. For motorbåde over 4 meter, afhænger kravet af forholdet mellem bådens længde og motorstørrelse. På Søfartsstyrelsens hjemmeside, kan du tjekke om din båd kræver Speedbådskørekort.

Speedbådskørekort kaldes også for Speedbådsbevis eller Speedbådscertifikat og er den samme ting. Speedbådsbevis er Søfartsstyrelsens betegnelse, men speedbådskørekort er det de fleste kalder det, og derfor den betegnelse, vi bruger.

Dit speedbådskørekort giver dig ret til at sejle både op til 15 meter, i både dansk og internationalt farvand. Vil du sejle både, der er længere end 15 meter, skal du have en yachtskippereksamen fx Yachtskipper 3.

 

SPEEDBÅDSKØREKORT HOS WATERGAMES

Vores undervisning er pædagogisk tilrettelagt så alle kan være med – uanset baggrund og erfaring. Vores erfarne instruktører sætter en sikker sejlads i højsædet og sørger for, at du får en god oplevelse!

Kurset består af både teori og praktik. I den teoretiske del lærer du om søvejsregler, afmærkninger i danske farvande, vigeregler og sikkerhed til søs. Den teoretiske del af Speedbådskørekort er selvstudie med udgangspunkt i Watergames kompendium i teori til Speedbådskørekort. Du skal regne med at bruge 2-3 timer på denne del inden selve kursusdagen. Den praktiske del foregår i en af vores moderne motorbåde. Her lærer du bl.a. at styre efter kompas, manøvrere en speedbåd på åbent hav og i høj fart, at udføre korrekt mand-over bord-manøvre og føre båden sikkert tilbage i havn.

Kursusdagen starter med praktisk instruktion og øvelser på vandet, hvor Watergames instruktør lærer dig, alt du behøver til den praktiske del af Speedbådskørekortet. Imens er der som regel også tid til at tale om teorien. Herefter er det censors tur, der vil teste om du kan teorien og skal se dig lave de forskellige manøvre, du har øvet sammen med instruktøren. Det hele foregår stille og roligt, og vi er sikre på, at alle får en hyggelig og udbytterig dag.

Du kan tage dit speedbådskørekort hos Watergames i stort set hele landet på bare én dag, i enten weekenden eller på en hverdag. Se listen over kommende kurser nederst på siden for at finde et kursus tæt på dig, eller søg i vores kursuskalender.

Vi arrangerer også privatkurser for grupper på minimum 6 deltagere, hvor du selv bestemmer tid og sted. Kontakt os for at høre om mulighederne.

Alt du skal vide om kurset

Har du andre spørgsmål, så kontakt os endelig.

Forudsætninger og forberedelse
 • Du kan få udstedt Speedbådskørekort fra det år du fylder 16 år. Men allerede starter når du er fyldt 15 år. (Du må dog først sejle når du er fyldt 16 år.)
 • Kurset kræver ingen forudsætninger eller erfaring med sejlads.
 • Du skal have læst vores online kompendie om teori til Speedbådskørekort inden kurset.
Beståelsesgaranti
 • For alle Watergames kurser gælder det, at vi giver dig. beståelsesgaranti. Det vil sige, at skulle du af en eller anden årsag ikke bestå speedbådsprøven efter endt kursus, kan du tage et nyt kursus helt gratis. Dog opkræves nyt prøvegebyr. Beståelsesgarantien forudsætter at du har deltaget aktivt i undervisningen i hele kurset, og læst grundigt på teorien hjemmefra.
Prisgaranti
 • Hos Watergames har vi prisgaranti- Det betyder, at finder du et tilsvarende kursus billigere hos en anden udbyder, får du samme pris hos os.
Det praktiske
 • Teorien læres som online studie ved at læse vores kompendie i teorien til Speedbådskørekort. Teoriundervisning er derfor ikke en del af kurset. (Du kan tilkøbe Live teori undervisning.)
 • Husk påklædning efter vejret. Vi er på vandet det meste af dagen.
 • Der vil typisk være 6-7 kursister med på båden.
 • Når du tilmelder dig kurset, accepterer du, at du deltager på eget ansvar.
 • Hvis du har lidelser i form af rygsmerter, brud eller andre vigtige ting, som der skal tages højde for, så husk at oplyse dette ved tilmelding og på kursusdagen.
 • Der gives rabat ved flere samtidige tilmeldinger.
 • Udover kursusprisen opkræves et prøvegebyr på 600 kr. på selve dagen. Prøvegebyret dækker honorar til censor, kortudstedelse, brændstof, prøvematerialer, lokaler etc.

Kommende kurser i Speedbådskørekort

ByRungsted HavnDato16/07/2024TidspunktKl. 16.00 - 21.00PrisFra 995 DKK Tilmeld
ByKøbenhavnDato19/07/2024Tidspunktkl. 09.00 - 14.00PrisFra 999 DKK Tilmeld
ByRungsted HavnDato20/07/2024Tidspunktkl. 09.00 - 14.00PrisFra 999 DKK Tilmeld
ByKøbenhavnDato20/07/2024Tidspunktkl. 09.00 - 15.00PrisFra 999 DKK Tilmeld
ByAarhusDato20/07/2024Tidspunktkl. 09.00 - 15.00PrisFra 999 DKK Tilmeld
ByMiddelfartDato21/07/2024Tidspunktkl. 09.00 - 13.30PrisFra 999 DKK Tilmeld
ByAalborgDato21/07/2024Tidspunktkl. 09.00 - 15.00PrisFra 999 DKK Tilmeld
ByKøbenhavnDato21/07/2024Tidspunktkl. 09.00 - 15.00PrisFra 999 DKK Tilmeld
ByKøbenhavnDato23/07/2024TidspunktKl. 16.00 - 21.00PrisFra 999 DKK Tilmeld
ByKøbenhavnDato26/07/2024Tidspunktkl. 09.00 - 14.00PrisFra 999 DKK Tilmeld
Se alle kurser
Kommende kurser i Speedbådskørekort Fra 999 DKK / person Book nu
Skriv til os

Ring til os