Duelighedsbevis Komplet

Stå sikkert til søs med større sejlglæde

Komplet duelighedsbevis som sommerkursus på en uge

Navigation, søvejsregler, sikkerhed

Lær at sejle en sejlbåd

En uges sommerkursus inkl. eksamen

Duelighedsbevis komplet som ugekursus

Brug en uge af sommeren på at lære at sejle og få et komplet duelighedsbevis

Duelighedsbevis

Duelighedsbevis er et officielt certifikat, hvor krav og pensum er fastlagt af den danske stat ved Søfartsstyrelsen. Krav og pensum er delt i en teoretisk del og en praktisk del. Du kan læse mere om Duelighedsbeviset på Søfartsstyrelsens hjemmeside.

Duelighedsbeviset giver dig ret til at føre både sejl- og motorskib på op til 15 meter under dansk flag i hele verden. Vil du sejle skibe, der er længere end 15 meter, skal du have en eksamen i Yachtskipper 3.

Kurset Duelighedsbevis komplet giver dig uddannelse og eksamen i både den teoretiske og den  praktiske del. Den teoretiske del af pensum omfatter bl.a. søvejsregler, navigation og sikkerhed. I den praktiske del af undervisningen lærer du at sejle en sejlbåd, lave mand-overnord-manøvre, at lægge til og fra kaj og meget mere.

Med viden og færdigheder fra Duelighedsbevis kan du færdes trygt og sikkert på havet. Med kendskab til vigeregler, søkort, bøjer, fyr og søsikkerhed samt færdigheder i navigation, er du ikke længere en fremmed på vandet, men er selv skipper, sejler og sømand. Udover den oplagte øgede sikkerhed, giver det dig en større sejlglæde og en følelse af at høre til på havet.

Alternativt kan du tage den teoretiske del som weekendkurset Duelighedsbevis – Teori og den praktiske del som enten Duelighedsbevis – Praktik eller Sejlads i sejlbåd.

Når du har bestået både den teoretiske del og den praktiske del, får du et Duelighedsbevis prøvebevis. Med det kan du hos Søafrtsstyrelsen få udstedt det officielle bevis: Sønæringsbeviset Duelighedsbevis for sejlads i fritidsbåde. Duelighedsbeviset gælder også som Speedbådsbevis, og giver dig dermed ret til at sejle en planende motorbåd. Duelighedsbeviset er internationalt anerkendt, og giver dig mulighed for at leje både i Danmark og i udlandet. Du skal dog være opmærksom på, at de fleste bådudlejningsfirmaer også kræver et VHF / SRC-certifikat. Bemærk desuden, at ikke alle lande accepterer de danske beviser, så check evt. hos den lokale myndighed eller der, hvor du skal leje båd.

Duelighedsbevis som sommerkursus

Hos Watergames kan du tage et komplet Duelighedsbevis med både den teoretiske og den praktiske del, som et ugekursus i løbet af sommeren.

Se det som en højskole eller sejlercamp, hvor du bruger en uge af din sommer på at lære at sejle. I tillæg for du masser af gode oplevelser og et komplet Duelighedsbevis. Det er en fantastisk form for aktiv ferie.

På sommerkurset lærer du de andre sejlere at kende. Vi deler erfaringer og forventninger og som sætter kursets emner i ramme og perspektiv.

Undervisningen sker i små hold fra mandag til fredag, med teoriundervisingen om formiddagen og praktisk sejlads om eftermiddagen. Fredag er prøvedag, hvor du  viser en censor, det du har lært, og får dit prøvebevis.

Watergames sørger for  frokost samt kaffe, te, vand og hvad der ellers er brug for af forplejning. Om fredagen tænder vi grillen og inviterer til hyggelig kursusafslutning efter eksamenen.

Vores instruktører er alle erfarne sejlere med mange sømil under kølen. Det betyder, at de har et indgående kendskab til pensum og kan sætte emnerne i perspektiv med eksempler og egne erfaringer.

Duelighedsbevis på en uge!

Vi har stor erfaring i at uddanne i Duelighedsbevis på en uge. Vi har tilrettelagt undervisningsplanen, så den lever 100% op til det pensum, der er fastsat af Søfartsstyrelsen. Vi kommer igennem de forskellige emner i en rækkefølge, hvor vi har mulighed for at repetere og træne de ting, der er svære at huske eller kræver øvelse, og tager de ting, der er vanskelige at forstå, om morgenen, hvor alle er friske.

Undervisningsmateriale og privatkurser

Ved tilmelding til kurset får du adgang til onlineudgaven af bogen Duelighedsbevis, men du kan også købe et fysisk eksemplar af bogen i vores webshop.

I tillæg til vores standardkurser arrangerer vi også privatkurser for grupper, sejlklubber og andre samt privatkurser med eneundervisning. Kontakt os for at høre om mulighederne.

Alt du skal vide om kurset

Har du andre spørgsmål, så kontakt os endelig.

Forudsætninger og forberedelse
 • Vores undervisning er pædagogisk tilrettelagt så alle kan være med, uanset baggrund og erfaring.
 • Efter tilmelding til kurset får du adgang til vores digitale undervisningsrum det bl.a. indeholder en digital version af bogen Duelighedsbevis. Hvis du foretrækker en fysisk udgang af bogen, kan du købe den af os.
 • Undervisningen er intensivt og kræver forberedelse inden kurset. Instruktøren vil føre dig sikkert gennen det hele, men det forventes, at du har læst bogen Duelighedsbeviset, inden første kursusdag.
Beståelsesgaranti
 • For alle Watergames kurser gælder det, at vi giver dig beståelsesgaranti. Det vil sige, at skulle du af en eller anden årsag ikke bestå prøven Duelighedsbevis (teori og/eller praktik) efter endt kursus, kan du tage et nyt kursus helt gratis. Dog opkræves nye prøvegebyr. Beståelsesgarantien forudsætter, at du har deltaget aktivt i undervisningen.
Prisgaranti
 • Hos Watergames har vi prisgaranti. Det betyder, at finder du et tilsvarende kursus billigere hos en anden udbyder, får du samme pris hos os.
Det praktiske
 • Kurseet er et ugekursus med undervisning mandag til fredag fra 9:00 til 16:30. Vi kan desværre ikke tilbyde overnatning.
 • Kurset er inkl. frokost, snacks og drikkevarer i løbet af dagen.
 • Udover kursusprisen opkræves et prøvegebyr på 600 kr. til den teoretiske prøve og 700 kr. til den praktiske prøve. Prøvegebyret betales på dagen og dækker honorar til censor, kortudstedelse, prøvematerialer, etc.
 • Prøven i Duelighedsbevis teori består af en skriftlig søkortopgave, hvor du skal planlægge en kort sejlads, samt en mundtlig overhøring, hvor du viser, at du kan stoffet.
 • Til prøven i Duelighedsbevis praktik skal du vise en censor, at du kan styre båden efter kompas, foretage en mand-overbord manøvre og lægge båden til/fra kaj. Den praktiske prøve gennemføres i en sejlbåd for motor.
 • Efter endt eksamen får du et Duelighedsbevis prøvebevis. Hvis du ønsker det, kan du med det ansøge Søfartsstyrelsen om udstedelse af  sønæringsbeviset Duelighedsbevis i sejlads i fritidsbåde. Sønæringsbeviset forudsætter syns- og høreattest udstedt af en søfartslæge.

Kommende kurser i Duelighedsbevis (komplet)

ByKøbenhavnDato22/07/2024 - 26/07/2024TidspunktKl. 09.00 - 16.30Pris5.995 DKK Tilmeld
ByKøbenhavnDato05/08/2024 - 09/08/2024TidspunktKl. 09.00 - 16.30Pris5.995 DKK Tilmeld
ByKøbenhavnDato12/08/2024 - 16/08/2024Tidspunkt9.00 - 16.30Pris5.995 DKK Tilmeld
ByKøbenhavnDato19/08/2024 - 23/08/2024Tidspunkt9.00 - 16.30Pris5.995 DKK Tilmeld
Se alle kurser
Kommende kurser i Duelighedsbevis (komplet) Fra 5.995 DKK / person Book nu
Skriv til os

Ring til os